Despre arhitecturi verzi in noul numar Igloo

 

Igloo #159: Arhitecturi verzi

 

 

 

Primăvara respiră din plin în paginile noului număr igloo dedicat unui subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă: integrarea spațiilor verzi în țesutul dens al centrelor urbane. De la inițiative de agricultură urbană, la proiecte de design de obiect ce aduc natura în spațiile interioare, de la proiecte creative de peisagistică și până la clădiri verzi spectaculoase, o serie de exemple conving că integrarea vegetalului în viața contemporană asigură nu doar calitatea mediului înconjurător, ci și o valoare crescută din punct de vedere al esteticului. Dosarul prezintă trei proiecte din Tokyo, Paris și Singapore care integrează creativ suprafețe impresionante de vegetație, iar rubrica de design prezintă, pe lângă o colecție de obiecte vegetale, un interviu cu Poteca Studio. De la noi am ales trei dintre spațiile recent deschise în București: Cărturești Carusel, un spațiu ce propune o scenografie construită în jurul luminii, Noul Shift ce și-a câștigat deja un loc de cinste pe harta de design a capitalei și Frudisiac, noua cafenea cu influențe scandinave din Dorobanți.

 

Revista pe scurt aici: http://www.igloo.ro/habitat/159/
Editorialul numărului este semnat de Bruno Andreșoiu și poate fi citit online pe:https://www.igloo.ro/articole/tara-are-nevoie-de-arhitecti/

Revista poate fi comandată online, toate comanziile înregistrate pe igloo.ro fiind înscrise automat în tombola pentru a primi cadoul oferit împreună cu Poteca Studio, tabloul cu mușchi ce râmăne verde fără a fi udat sau îngrijit.

Revista poate fi găsită și în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.