A fost anunțat Juriul Concursului Internațional de Design – Natural Light

Grupul VELUX și Little Sun sunt încântați să prezinte membrii juriului care va supraveghea desfășurarea Concursului Internațional de Design , Natural Light, marcând astfel aniversarea a 75 de ani a Grupului VKR Holding. Juriul este format din Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim și Koyo Kouoh – nume cunoscute la nivel mondial în arhitectură, design și artă. Aceștia vor alege proiectul câștigător pentru realizarea unei ediţii speciale a unei lămpi solare.

 Sunt foarte încântat să prezidez juriul concursului Natural Light. Este o oportunitate deosebită de a intra în legătură cu generația viitoare de studenți talentați. Ei sunt tinerii care au forța și talentul necesar pentru a găsi un răspuns la problemele globale cu care ne confruntăm. Sunt de părere că designul inovativ ar putea să schimbe ceva în viitorul nostru!

Olafur Eliasson

 

În noiembrie 2014, organizația Little Sun și Grupul VELUX și-au unit forțele pentru a lansa un concurs de design , invitând tinerii studenți la design să creeze, în ediție specială, o lampă solară, marcând astfel aniversarea celor 75 de ani de existență a Grupului VELUX.

Folosind modelul micro-antreprenorial al organizației Little Sun, proiectul Natural Light va dona un stoc inițial de lămpi solare pentru a marca astfel începutul distribuirii acestora în comunitățile africane izolate, la prețuri accesibile.

Grupul VELUX și Little Sun sunt încântați să anunțe juriul pentru Concursul de Design Natural Light. Juriul este compus din oameni cu renume în domeniile lor de activitate: Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim, Koyo Kouoh, alături de Michael Rasmussen, Director Marketing VELUX A/S și inginerul Frederick Ottessen, fondatorul organizației Little Sun.

Olafur Eliasson, președintele juriului, este cel care a înființat Little Sun, o organizație socială care a demarat la nivel global un proiect al cărui scop a fost de a aduce lumină solară sustenabilă, în zonele fără electricitate. Pe lângă Little Sun, Eliasson este cunoscut pentru lucrările sale de artă expuse în lume, precum The weather project de la London’s Tate Modern (2003), Your black horizon de la Venice Biennale (2005), și Waterfalls din New York (2008).

Olafur Eliasson declară: “Sunt foarte încântat să prezidez juriul concursului Natural Light. Este o oportunitate deosebită de a intra în legătură cu generația viitoare de studenți talentați. Ei sunt tinerii care au forța și talentul necesar pentru a găsi un răspuns la problemele globale cu care ne confruntăm. Sunt de părere că designul inovativ ar putea să schimbe ceva în viitorul nostru!”

Alături de Olafur Eliasson, cei patru membri ai juriului vor evalua proiectele prin prisma expertizei proprii.

Membră a juriului, Patricia Urquiola reprezintă unul dintre cele mai sonore nume în designul interior actual. Patricia a lucrat cu branduri de renume în design, precum Moroso, Boffi, Foscarini și Missoni. Lucrarea sa, fotoliul Fjord, este parte a colecției permanente de la Muzeul de Artă Modernă din New York. Patricia s-a născut în Spania și a studiat arhitectura la Madrid înainte de a se muta la Milano și de a absolvi Universitatea Politecnico din Milano. În 2011, Patricia Urquiola a primit Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes și i s-a oferit Ordinul Isabella the Catholic de regele Juan Carlos I al Spaniei.

Membru al juriului, Ije Nwokorie este președintele companiei Wolff Olins, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai influente branduri la nivel mondial, printre clienții săi numărându-se Virgin Media, Skype și GE. Ije Nwokorie s-a născut în Statele Unite ale Americii, dar și-a petrecut cea mai parte a tinereții lui în Nigeria, unde și-a început studiile în arhitectură înainte de a-și face Masteratul la Universitatea Columbia în New York. Ije este, de asemenea, consultant pentru demararea a numeroase afaceri în Africa și susține creșterea industriei în acea zonă.

Membră a juriului, Melody Sarudzayi Joachim este implicată în organizația Plan International și a jucat un rol complex în fondarea Trustului Alight Zimbabwe, partenerii organizației Little Sun în Zimbabwe, ocupând poziția de Vice Președinte.

Membră a juriului, Koyo Kouoh este curator recunoscut la nivel internațional și producător cultural. Cameruneză prin naștere, dar cu inima senegaleză, Koyo are o afinitate profundă pentru continentul african. Este fondatoare și director artistic al Companiei Raw Material, un centru de artă, cultural și social în Dakar, Senegal.

Koyo Kouoh spune: “Sunt încântată să fac parte din juriul concursului Natural Light. Accesul la energie naturală, regenerabilă este o chestiune globală și constituie o provocare pentru viitorul nostru. Scopul nostru este să inspirăm tinerii designeri de mâine să se implice în acest demers și sștept cu nerăbdare să văd proiectele înscrise în concurs.”

În martie 2015, juriul va analiza proiectele înscrise în concurs, iar proiectul câștigător va fi anunțat în luna mai 2015.

Concursul de Design Natural Light

De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață din întreaga lume, aducând lumină naturală în casele oamenilor. Pentru a marca această aniversare, Grupul VELUX în parteneriat cu Little Sun, o organizaţie social-globală inițiată de renumitul artist Olafur Eliasson și inginerul Frederik Ottesen, organizează un concurs pentru a îmbunătăți condițiile de viață din zonele izolate de pe glob, unde nu există electricitate.

Concursul internațional invită studenții de la design din toată lumea să aducă lumină în zonele izolate din Africa prin proiectarea unei ediții speciale a lămpii solare Little Sun.

Conceptul câștigător de lampă se va produce în 29.000 de exemplare iar un număr substanțial de lămpi vor fi vândute la prețuri rezonabile în zonele izolate din Africa.

Cum să te înscrii la concursul Natural Light

Înscrierea la concursul Natural Light se face începând cu data de 3 noiembrie 2014. Data limită de depunere a proiectului este 15 martie 2015.Toate proiectele trebuie depuse în format JPG sau bitmap, de calitate bună, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezoluție de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie însoțite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisă în limba engleză. De asemenea, participanții trebuie să depună un film de 30 sec care să prezinte proiectul. Găsiți toate detaliile înregistrându-vă pe www.naturallight.org

Materiale media pe VELUX Media Centre

Puteți vedea și descărca ultimele apariții (video, fotografii și materiale media) din VELUX Media Centre, accesând www.press.velux.com. Aici vă puteți înscrie pentru a primi noutățile VELUX. Urmăriți-ne pe twitter.com/velux și facebook.com/velux

Despre Grupul VELUX

De peste 70 de ani, Grupul VELUX creează spații mai bune de locuit pentru clienții din toată lumea, aducând lumina naturală și aerul proaspăt în spațiul de la mansardă. Gama noastră de produse include ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare, rolete exterioare, tunele solare, ferestre pentru acoperiș terasă, oferind soluții pentru montaj și pentru case inteligente. Aceste produse contribuie la crearea unui climat sănătos și sustenabil atât pentru muncă și studiu, cât și pentru joacă și relaxare. Suntem prezenți în toată lumea prin fabricarea și distribuirea produselor noastre în peste 40 de țări, având aproximativ 10.000 de angajați. Grupul VELUX este proprietate a VKR Holding A/S, o companie cu răspundere limitată, deținută în întregime de fundații și familie. Pentru mai multe informații, vizitează www.velux.com

Despre VKR Holding

VKR Holding este societatea mamă care deține un grup de companii care fabrică, lansează și vând o gamă largă de produse care cuprinde ferestre de mansardă, ferestre verticale și accesorii sub branduri precum VELUX, VELFAC, RATIONEL și WindowMaster. Obiectivul companiei este să aducă lumină naturală, aer proaspăt și să îmbunătățească viața oamenilor. Pe data de 1 aprilie 2016, VKR Holding va aniversa 75 de ani de existență.

Despre Little Sun

Little Sun este o organizaţie socială înfiinţată de renumitul artist Olafur Eliasson și de inginerul Frederik Ottesen pentru a oferi lumină curată, fiabilă, accesibilă celor 1.2 miliarde de oameni care trăiesc în zone izolate, fără electricitate. Lampa solară LED, concepută în primul proiect Little Sun, este cunoscută în toată lumea. Achiziționarea acestor lămpi în zonele din lume care au electricitate face posibilă distribuirea lor în zone izolate, la prețuri reduse, accesibile, oferind astfel o alternativă pentru iluminatul toxic și scump cu ajutorul lămpilor cu petrol.

Proiectul Little Sun pune accent pe nevoia de lumină sustenabilă oferită comunităților izolate prin intermediul antreprenorilor locali, creând locuri de muncă și aducând profit la nivel local. Proiectul a fost lansat oficial în iulie 2012 la London’s Tate Modern. De atunci, peste 200,000 de lămpi Little Sun au fost distribuite în întreaga lume și aproape jumătate din ele în zone izolate ale lumii. În aprilie 2014, Little Sun a primit o investiție de mare impact în valoare de 5 milioane de $ de la Filantropiile Bloomberg, făcând astfel posibilă răspândirea operațiunii Little Sun pe tot continentul african.

Citeste mai mult: A fost anunțat Juriul Concursului Internațional de Design – Natural Light