AStA Cluj vă invită joi 2.04.2014, ora 20:00, la Centrală, la "Habitat Gheorgheni"

AStA Cluj vă invită joi 2.04.2014, ora 20:00, la Centrală, la prezentarea situaţiei actuale a Parcului Între Lacuri, urmată de lansarea temei de proiect Habitat Gheorgheni şi startul înscrierilor pentru participarea la acesta.

Invitaţi:
jurn. Adrian Dohotaru
arh. Benjamin Kohl
arh. Tiberiu Ciolacu

Habitat Gheorgheni este un manifest adresat clujenilor și autorităților locale care își propune să aducă în atenția publică situația nefastă a spațiilor verzi din municipiu, concentrându-se în ediția curentă pe un sit controversat al orașului Cluj-Napoca, și anume Parcul Est. Reprezentând un habitat umed foarte bine conservat pentru o zonă urbană, parcul a trecut printr-o serie de transformări distructive rezultând în alterarea lui prin concesiuni și revendicări discutabile devenite apoi afaceri imobiliare.

Întrucât administrația locală încă nu are un plan de amenajare a parcului pentru includerea acestuia în circuitul de zone verzi al orașului, propunerea A.St.A. Cluj este de a organiza o serie de ateliere interdisciplinare, cu îndrumatori si participanți internationali, prin care se va realizarea un traseu cu intervenții temporare punctuale, strans relaționate la caracteristicile specifice ale parcului. Miza acestuia, împreună cu seria de evenimente organizate în parc pe durata ZA (11 Mai – 17 Mai), este de a îndemna cat mai multă lume să descopere această zonă a orașului și să se bucure de ea.

Atelierul va avea loc în perioada 3 Mai – 10 Mai (4 zile faza de concepere a intervențiilor + 4 zile faza de executie), iar la el vor participa 8 echipe a cate 2-3 îndrumători și 6-8 participanți fiecare. Echipele vor primi câte un tronson diferit al traseului din parc urmând să respecte tematica aferentă zonei respective pentru a realiza intervenția. Lemnul împreună cu elemente de prindere metalice vor fi singurele materiale utilizate.

Ne Vedem Joi!

AStA Cluj vă invită joi la Centrală, la Habitat Gheorgheni