Bienala de Arhitectura Transilvania 2015 la Oradea

ORDINUL ARHITECŢILOR DIN ROMÂNIA FILIALA BIHOR, găzduieşte la Oradea în perioada 15 – 23 decembrie 2015, expoziţia itinerantă a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2015, eveniment ce va cuprinde mai multe acţiuni:
1. 15 decembrie ora 16,00 – vernisajul expoziţie – concurs BATRA şi a proiectelor de diploma ale absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură Oradea promoţiile 2014 – 2015.
locatia – Cetatea Oradea, corp „L” – Galeria Vinurilor
2. 16 decembrie ora 17,00 – conferinta „Seri Arhitecturale – DiplomA 2014, 2015” – se vor prezenta din punct de vedere arhitectural şi urbanistic cele mai reprezentative proiecte de diplomă.
Locatia – Cetatea Oradea, Corp „C”, parter – Galeria Municipală de Artă
3. 17 decembrie ora 16,00 – conferinta de arhitectura – BATRA 2015 – invitaţi speciali la conferinţă:
– arh. Marius Barbieri – Alba Iulia, autor al lucrării Arhitectura locala, constientizare si valorizare – Casa traditionala din Ţara Moţilor şi Reglementări urbanistice ilustrate pentru zona Valea Sebeşului judeţul Alba
– arh. Catalin Trandafir – Filofi si Trandafir birou de arhitectura – Cluj – autor al proiectului premiat în cadrul expoziţiei BATRA 2015-12-10
– arh Stefan Ioan Paskucz – 9 Optiune – Baia Mare – autor al premiului pentru iluminatul public – Helsinki 2015
– arh. Katia Bagosi – Oradea – doctorand în arhitectura, cu lucrarea „Teatru experimental în lumea contemporană”
– prof. dr. Ramona Novicov – Facultatea de Construcţii si Arhitectură Oradea – Grădinile secrete ale Oradiei
Locatia – Hotel Caro Boutique, Oradea str. M. Kogălniceanu nr. 21/A
Organizatorul principal al Bienalei de Arhitectură Transilvania este Ordinul Arhitecților din România (OAR) Filiala Transilvania. Coorganizatorii evenimentului sunt OAR Nord-Vest, OAR Bihor, OAR Alba, și OAR Satu-Mare.
Concepută încă de la prima ediție ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască și să promoveze excelența în arhitectură, Bienala de Arhitectură Transilvania 2015 își propune să evidenţieze valenţe definitorii pentru arhitectura de calitate, să dezbată si să anime dialogul în jurul obiectului de arhitectură şi al impactului acestuia în oraş şi comunitate.
Expoziţia – concurs este nucleul în jurul căruia se vor dezvolta toate evenimentele şi face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul programului OAR de finanţare a premiilor filialelor pentru arhitectură, având la bază un regulament propriu şi autonomie în organizare.
Scopul expoziției-concurs a fost de a reflecta cât mai corect activitatea membrilor filialelor participante, de a promova cele mai reușite exemple de practică profesională și de a genera demersuri constructive de atitudine faţă de arhitectura recentă. Nominalizările și premiile au fost acordate de către un juriu format din arhitecți apreciaţi din țară și străinătate.

 
Alte informații despre Premiile Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015 se găsesc pe site-ul Bienalei: www.batra.ro.
Coordonator filială – Grup URB_O: Hagiu Adrian – 0742160212
Echipa de organizare: Copăcean Cristina
Drimbău Bianca
Drimbău Raul
Orțan Ioana
Peredercu Adrian
Zsak Greta
Consilier juridic: Lupșea Angela – 0788-363-482
Curator: Falub Cosmin – președinte OAR Bihor