C A S A Brasov 2012

  1. Titlul proiectului: CASA BRASOV_____________________________________________________
  2. Nota obtinuta:8.03___________________________________________________________
  3. An realizare proiect:2012________________________________________________________

 

Descriere proiect:

În contextul dat,cel al cartierului  Şcheii Braşovului  (zonă a orașului cu aspect mai mult rural, care este constituită în special din case mici construite de-a lungul unor străzi înguste, cu grădini pe partea dinspre munți) m-am gandit la o casă care să se integreze bine împreuna cu celălalte.Astfel forma clădirii este una tipica acelui cartier.

Un alt element care mi s-a părut caracteristic zonei a fost existenţa sobelor înăuntrul caselor,am constat acest lucru datorită numeroaselor hornuri .Am decis  să preiau  acest element şi să îl las să îmi determine spaţiile  interioare.Toate locurile care definesc o casa se infasoara in  jurul acestei sobe ,acesta devenind inima proiectului.

Ferestrele sunt acolo unde locuitorul are nevoie de lumină ,mai exact unde se există un loc ăimportant .Unele dintre acestea se deschid către peisaj si lumină,altele sunt mai rezervate.

Terenul casei in pantă influenţează de asemenea interiorul casei existând mai multe nivele diferite.Legătura dintre între intrarea casei si birou se face făra a deranja restul casei la fel intre birou si dormitorul matrimonial.

În concluzie aceasta e o casa cu o inimă de caramidă,interior de lemn si o coaja de beton.

1-CASA-Brasov-Nanasi-Laura 2-CASA-Brasov-concept-arhitectura-Nanansi-Laura 3-CASA-Brasov-Nanansi-Laura