Centru al dansului si spatii comerciale in centrul istoric al Bucurestiului

  1. Titlul proiectului: Centru al dansului si spatii comerciale in centrul istoric al Bucurestiului
  2. Nota obtinuta:        8 ____________________________________________________________
  3. An realizare proiect: 2012 _________________________________________________________

 

CERINŢE ALE TEMEI DE PROIECTARE

Proiectul va integra clădirea magazinului “Trei Ursuleţi” – releveul acestuia face parte din anexele la temă – în circuitul cultural şi comercial propus. Cinematograful “Doina” – pentru care nu există releveu – va fi abordat ca eventuală extensie a spaţiilor de învăţământ ale Facultăţii de Dans Modern şi Coregrafie şi/sau a zonei administrative, şi va fi legat prin pasarele şi subsol de noua construcţie, fără a fi detaliat.

FUNCŢIUNI MAJORE

1. Hol acces principal – foyer urban

2. Sala de spectacole (dans) de cca 500 de locuri

3. Facultate de Dans Modern şi Coregrafie

4. Spaţii comerciale – muzică, film, carte, instrumente muzicale, costume, etc.

5. Alimentaţie publica şi loisir

6. Birouri

7. Spaţii tehnice

8. Accese secundare

9. Parcare

In mare cam asta fost cerinta temei, care parerea mea a fost foarte complex cu mai multe probleme arhitecturale. Prima si problema cea mai importanta a fost inertia in zona sa gasim o forma un limbaj in care acesta functiune poate sa traieasca. Apoi a urmat probleme cu functiuni, care cred a fost cea mai dificila problema, pentru ca terenul a fost foarte taiat cu multe spatii existente in jurul sitului si diferite forme si nu in ultimul rand diferite inaltimi. Totusi am putea sa spun cat da cat am realizat un proiect  care putem sa realizam in situl respectiv.

Conceptul meu este bazat pe functiune si contrast. In functine am vrut sa fie cat mai simplu si ordonat, si sa fie separata cele mai mari functiuni. aA volumetrie am mers baza contrastului. Este centrul istoric a Bucurestului zona, in care am realizat proiectul cu mai multe stiluri cu mai multe materiale si de acea am gandit sa fac un lucru care iese in evidenta sa fie si un pic brutal dar totusi ca tratarea materialelor si fatadelor sa fie neutru. Toate volumetrie este in contrast fata de Banca Nationale unde putem simti puterea banii si puterea constructiei. Eu am vrut sa balansez un pic toate straduta si toate zona cu cultura .   Cultura sa fie reprezentat in mod apropa egal cu puterea banii, si de acea am iesit si in consola si materielale folosita are brutalitatea si puterea fata da marmura alba a Banca Nationalei.  Eu consider ca  acolo totusi trebuie o constructie care sa fie un punct de interes cu multa viata si cu multa dinamica, pentru ca toata zona merita sa fie vizitat si de catre turisti si de catre oamenii in orasul Bucuresti, pe langa  lipscania si barurile in zona.

1 CENTRU AL DANSULUI ŞI SPAŢII COMERCIALE ÎN CENTRUL ISTORIC AL BUCUREŞTIULUI 5 Randare profesionala cladire noaptea 4 Randare profi nocturna 3 Insertie Cladire in zona istorica 2 CENTRU AL DANSULUI ŞI SPAŢII COMERCIALE ÎN CENTRUL ISTORIC AL BUCUREŞTIULUI 6 Randare arhitectura Vajk Istvan