Landscape Hotel in Valea Frumoasei | Full project

My diploma project: Landscape Hotel in Valea Frumoasei, pe malul lacului Oasa

A. CONTEXT: Importanta turismului se amplifica incepand cu secolul al XVII-lea. Intreg mecanismul pe care-l presupune turismul rezolva probleme pe diferite layere, in mod concentric. Turismul 2.0, teoretizat in repetate randuri incepand cu ultima recesiune economica, presupune un turist informat, care care are o tinta clara, cauta sa cunoasca traditii locale, slow food, etc. Turismul 2.0 la nivel de individ echilibreaza si vindeca psihicul uman. La nivel local, turismul reprezinta o valoare economica.
considerabila.
B. AMPLASAMENT: Terenul apartine de comuna Sugag, din judetul Alba. Ansamblul de cazare va fi plasat in zona lacului Oasa, in apropierea partiilor de schi de pe Varful Sureanu. In urma studiului rezulta trei terenuri favorabile, doua dintre ele pe marginea vestica a lacului si a treia pe marginea estica. Se pune problema amplasarii in proximitatea partiilor de schi sau in proximitatea soselei Transalpina.
C. CONCEPT: Corpurile de cazare si corpul functiunilor comune se armonizeaza reciproc, lucrand in contrapunct: lumina-intuneric, orizontal-vertical, cald-rece, teluric-zenital. Complexul se desfasoara intr-un spatiu putin vizibil, dar care are o vizibilitate considerabila asupra dominantelor peisajului. Se propune armonizarea arhitecturii cu peisajul prin o serie de operatiuni: 1.Scufundarea corpului care contine cazarea, restaurantul si functiunile conexe. 2. Adoptarea unei amvelopante care sa se integreze in arhitectura locala, pastrand in acelasi timp un spirit contemporan. Amplasarea volumelor de cazare a fost aleasa in urma determinarii dominantelor sitului si a curbelor de nivel, orientarea zonelor de zi/noapte spre aceste puncte sau spre puncte astronomice cheie.

diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei

diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 1 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 2 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 3 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 4 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 5 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 6 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 7 diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei pe malul lacului Oasa 8

My diploma project Landscape Hotel in Valea Frumoasei macheta diploma arhitectura project Landscape Hotel in Valea Frumoasei