Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii, Galati

Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii, Galati – Diploma arhitectura

Lucrarea de Diplomă conține un mixaj funcțional între un Muzeu Naval și un Centru Cultural de Creație în Galați.
În România muzee cu tematică maritimă se găsesc în Constanţa si Mangalia, sub denumirea de Muzeul Marinei Române.
Clădirea propusa de mine este împărțită atât la nivelul funcțiunilor cât și la nivelul volumetriei și structurii în patru corpuri ce pot fi denumite astfel :
Turnul, Brațul, Zona sălii , Zona Ludotecii
În cadrul turnului se găsește partea de expoziție permanentă. Din punct de vedere structural turnul este alcătuit dintr-un nucleu central ce conține circulațiile verticale iar etajele ies în consolă din acest nucleu. Turnul este inspirat din cel proiectat de Frank Lloyd Wright pentru firma Johnson and Son în Wisconsin.
Brațul conține zona de ateliere și zona de administraţie. Structura lui fiind una clasică pe cadre, putând fi încadrat în categoria structură acceptata deoarece interesul arhitectural nu este îndreptat spre elementele portante .
Zona sălii este un spațiu multifuncțional ce poate fi împărțit în două , trei zone sau poate lucra ca un singur spațiu. Structura în această zonă este mai interesantă , datorită deschiderii mari am dispus grinzi dese pentru a avea o înălțime mică. Iar pentru a reduce momentul încovoietor din mijlocul deschiderii, fiecare grindă iese în consolă peste zona foaierlui. Această zonă poate încadrată în categoria structură ca ornament deoarece grinzile cu deschideri mari nu sunt cele mai eficiente dar din considerente de altă natură au fost alese.
Zona ludotecii are o structură ce se inspiră tot din proiectul lui Frank Lloyd Wright pentru firma Johson and Son, putând fi incadrat în categoria structura ca arhitectura.
Am dorit ca zonificarea funcțională să se gasesca și la nivelul elementelor portante, fiecare zonă are propria structură distinctă.
Analogia cu ambarcațiunea nu a fost intenționată ,dar conviețuirea cu apa a fost un criteriu ce a influențat conceptul. El plecând de la un far ce simbolizeza cunoașterea, dorind prin acest mixaj funcțional să aduc împreună trecutul, simbolizat de muzeu, cu viitorul ce este simbolizat de copii .

Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati sala Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati sala de joaca Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati nava curte Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati EXPOZITIE-TEMPORARA Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati design interior sala de mese Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati design interior nava Diploma arhitectura Muzeu Naval si Centru de Creatie pentru Copii Galati design interior muzeu