Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari

Patrimoniul industrial este considerat ca fiind un atuu, o caracteristica pozitiva de natura sa genereze o dezvoltare calitativa la nivel local, jucand un rol activ in vederea consolidarii unei identitati locale, in beneficiul comunitatii locale dar si a turistilor. Datorita acestor evidente avantaje, s-a luat in considerare prin acest proiect de diploma, dezindustrializarea si reconversia unui sit dezafectat de langa periferia Baii Mari( Flotatia Sasar), dar si a ecologizarii prin diferite etape si procese tehnologice, astfel incat sa genereze un posibil centru cultural, care sa evoce trecutul istoric al orasului, precum si un centru de interes si socializare.
Noile evolutii urbane contemporane se bazeaza pe folosirea mijloacelor de expresie inspirate din trecut si din patrimoniul industrial al orasului. Arhitectura, designul, reteaua urbana si spatiile publice, toate acestea, sunt evolutii luate in considerare in vederea conservarii si imbunatatirii patrimoniului mostenit.

Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari Diploma arhitectura Muzeul Istoriei si Industriei Mineritului Baii Mari