Igloo #156-157: Lumina ca element de arhitectură

 

 Igloo #156-157: Lumina ca element de arhitectură

La sfârșit de an vă propunem un număr special igloo, presărat cu o serie de articole grupate în jurul unei teme de sezon: lumina în arhitectură.

Dosarul prezintă trei proiecte construite în Helsinki, Dallas și Paris, a căror arhitectură creează scenografii spectaculoase în raport cu lumina, iar în completare vorbim despre instalațiile de lumini ce transformă în mod spectaculos spațiile publice.  Găsiți apoi o serie de proiecte autohtone recent realizate: Casa Vlăsia și Casa de lângă lac, ambele situate în Snagov, dar și proiectul de conversie a unei potcovării de pe malul Dunării într-o capelă privată.  Rubrica de inițiative este dedicată ONG-urilor implicate în recuperarea creativă a meșteșugurilor tradiționale, în timp ce capitolul de design reunește o serie de obiecte Made in Ro pe care le veți găsi la târgurile de Crăciun.

 

În ton cu tema centrală a numărului vă prezentăm la final unul dintre cele mai importante evenimente de design din această perioadă: Amsterdam Light Festival.

 

Revista pe scurt aici: http://www.igloo.ro/habitat/156-157/

Editorialul numărului este semnat de Bruno Andreșoiu și poate fi citit online aici: http://www.igloo.ro/articole/lumini-repere-promisiuni/

 

Revista poate fi comandată online aici şi poate fi găsită în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.

Facebook: Igloo Media