Igloo #158: Reconversii

Primul număr al anului abordează o temă extrem de actuală și diversă: reconversiile. De la recomandări de carte, exemple de clădiri istorice și tendințe în materie de design de obiect, toate fac referiri la recuperarea creativă a trecutului.

Proiectele care ilustrează dosarul au în comun calitatea conceptului, impactul hotărâtor la nivel de comunitate şi preocuparea pentru eficienţa energetică.

Rubrica Design prezintă cinci exemple de reinterpretare a istoriei, reperate în cadrul Maison&Objet Paris, precum și tânăra echipă Upside Down care transformă poliplanul uzat într-o colecție de accesorii. În completare, prezentăm pe larg o serie de proiecte autohtone: Amber Gardens – ansamblu rezidențial certificat cu titlul de “Casă Verde”, Casa de pe malul Dunării – proiect sculptural în acord perfect cu natura, M1 Atelierul – noul spațiu de degustare al Cramei Murfatlar, Apartament N – amenajare remarcabilă prin atenția acordată detaliului și E3 by re-act now – noua cafenea deschisă în zona Floreasca.

În plus, luna aceasta vă oferim 35% discount la toate publicațiile igloo comandate online până pe 28 februarie. De asemenea, veți putea accesa pe igloo.ro pagina de Promoții: veți găsi reduceri noi în fiecare lună și pachete speciale reduse cu până la 50%. http://www.igloo.ro/carti/

Revista pe scurt aici: http://www.igloo.ro/habitat/158/

 

Editorialul numărului este semnat de Bruno Andreșoiu și poate fi citit online aici: http://www.igloo.ro/articole/reperele-cotidianului/

 

Revista poate fi comandată online aici şi poate fi găsită în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.

 

Facebook: Igloo Media