Igloo #162: Orașul oamenilor

 

Inspirați de valul de evenimente din ultima perioadă dedicate spațiului urban, dar și de cartea nou lansată,Igloo #162: Orașul oamenilor, am ales ca motto pentru noul igloo: orașul oamenilor.

La rubrica Inițiative vă prezentăm trei organizații din București care au reușit, sub umbrela CeRe, să transforme cetățenii în locuitori activi ai orașului, iar la Dosar patru exemple de spații urbane din Danemarca, Croația, Slovenia și Franța, amenajate pentru oameni.

La rubrica Design ne concentrăm asupra unor exemple interesante de mobilier urban menite să facă orașul mai frumos, dar prezentăm și o serie de instalații temporare care transformă spectaculos mediul urban, făcându-l atractiv pentru locuitori.

Completăm cu un amplu interviu cu Daan Roosegaarde despre proiectele sale de design ce reușesc să facă viața urbană mai bună.

De la noi vă prezentăm noua clădire de birouri HBC Dorobanți și o frumoasă casă situată lângă București realizată de OM Birou de Arhitectură.

Nu lipsesc din acest număr recomandările de carte și film și nici informații noi legate de Pavilionul României de la Expo Milano 2015, pe care le aflăm din interviul cu arh. Radu Teacă.

Revista pe scurt aici: https://www.igloo.ro/habitat/162/

Editorialul numărului este semnat de Bruno Andreșoiu și poate fi citit online pe: https://www.igloo.ro/articole/arhitecti-de-dumping/

 

Revista poate fi comandată online aici: https://www.igloo.ro/habitat/162/

 

Revista poate fi găsită și în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.