Igloo Media aduce la București Academia de Jurnalism Urban: Comunicarea Agendei Urbane

sigla_igloo

Academia de Jurnalism Urban:  Comunicarea Agendei Urbane

conferință organizată în parteneriat cu Secretariatul Habitat III

15 iulie 2016
Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, București

VISUAL_AFIS-AJU

Igloo Media colaborează cu Secretariatul Habitat III al Organizației Națiunilor Unite pentru a organiza conferința „Comunicarea agendei urbane”, vineri, 15 iulie 2016, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București.

Conferința stă sub egida Academiei de jurnalism urban, un program inovator care urmărește să implice jurnaliștii, profesioniștii din media și comunicare în diseminarea agendei urbane și a problematicilor sociale și economice cu care se confruntă orașele secolului 21. Academia de Jurnalism Urban a fost inițiată în contextul pregătirilor pentru Conferința despre Locuire și Dezvoltare Durabilă (Habitat III) din octombrie 2016, care va avea loc în Quito, Ecuador.

Conferința „Comunicarea agendei urbane” va aduce la București organizatorii și partenerii media pentru HABITAT III și experți internaționali în data journalism la nivel urban pentru a facilita un dialog cu profesioniștii implicați în comunicarea realităților politico-urbanistice locale. Igloo Media își propune, astfel, să folosească oportunitatea oferită de mobilizarea sectorului cultural și a societății civile către București Capitală Europeană a Culturii 2021, precum și de schimbarea guvernării locale, pentru a promova calitatea și intensitatea implicării mass-media în difuzarea problematicilor dezvoltării urbane.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți  jurnaliști de la The Guardian, Citiscope,  Centrul pentru Jurnalism Independent, dar și reprezentanți ai organizatiilor guvernamentale și non-guvernamentale implicate în dezvoltarea orașului (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului București, Asociația pentru Tranziție Urbană, ARCUB).

Conferința se va desfășura pe perioada unei zile și va cuprinde prezentări și dezbateri  pe teme precum: noua agendă urbană, rolul comunicării în dezvoltarea orașelor, surse de date urbane și data journalism.

Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă aici
Programul detaliat al conferinței precum și informații despre eveniment găsiți pe site-ul www.igloo.ro

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1741589359455937/

 

Conferința „Comunicarea agendei urbane” este un proiect finanțat în programul București Orașul In-vizibil și derulat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.boardboardboardboard