La Moș Dizainăr , jucariile lui Mihai Stamati!!

De astăzi, 23 decembrie, avem jucăriile lui Mihai Stamati la Dizainăr.
https://www.facebook.com/AtelierDeDesignMihaiStamati

Activitatea lui Mihai Stamati  este axată în mare parte pe design și fotografie. Încearcă să creeze pe ambele fronturi, iar în ultimul timp simte că designul tinde să se impună 

Afirmarea în design a început a fi intensă încă din perioada studiilor la Catedra de Design Industrial de la Universitatea Tehnică din Moldova (2003-2008), participând la diferite concursuri internaționale de gen. De atunci a prins gustul competiției, dar crede că este mai degrabă o dorință de autoevaluare la nivel internațional. Motivarea a fost una puternică, mai ales când în urma unui astfel de concurs a fost invitat la decernarea premiilor în Paris. Se întâmpla în 2008, cu ocazia nominalizării la Concursul de Design Auto “Interior Motives Design Awards”, după alte două nominalizări în anii precedenți. O alta împlinire a fost Rezidența de Creație oferită de ICR Paris, în 2009, în cadrul căreia a realizat proiectul “Le gardien des souvenirs”, care mai apoi a prins viață și la Chișinau.

A explorat mai multe domenii ale designului, elaborând proiecte la nivel de concept (transport design, products, furniture, etc.) lucrări care au contribuit la dezvoltarea imaginației.

Mihai și-a propus de mai mult timp să lucreze asupra unei serii de jucării mecanice din lemn și placaj considerând acest domeniu foarte interesant anume prin faptul că implică multă creativitate. Nu că piața ar duce lipsă de jucării, mai mult chiar – ea e supra-saturată de tot felul de plasticuri și electronice, dar el consideră că jucăriile din lemn își au rostul și avantajele lor care trebuiesc puse în valoare (rolul educațional, factorii ecologici, dezvoltarea percepeției, naturalețea etc.). Pentru moment lucrează la extinderea acestei colecții pe care a numit-o „Design dedicat copiilor” proiectând noi obiecte, nu neapărat jucării, care să întregească mediul de joacă și de trai pentru cei mici.

 

Rotilici si Bobo
Rotilici este o jucărie mecanică din lemn destinată copiilor cu vârsta mai mare de 12 luni și este confecționată din materiale naturale ecologice cum ar fi lemnul placajul și pielea.Dimensiuni:
Înălțime: 125mm
Lungime: 280mm
Lățime: 70mm
Greutate: 0,7 kg
BoBo este o jucărie mecanică din lemn destinată copiilor cu vârsta mai mare de 18 luni și este confecționată din materiale naturale ecologice, cum ar fi lemnul si placajul. Jucaria are anexat un mâner detașabil datorită căruia copilul se poate juca cu BoBo. La dorință acest mâner se scoate și jucăria poate fi folosită ca piesă decorativă.
Personaj creat cu drag, pentru a deveni un bun prietenDimensiuni:
Înălțime: 200mm
Lungime: 120mm
Lățime: 60mm
Greutate: 0,5 kg