Locuinte individuale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această propunere urmărește explorarea relației dintre „ Spațiul public” și „ Spațiul privat „ . Într-un context urban plin de rețele de circulație care se intersectează și care crează spații de conexiune.
Am încercat să surprindem spațiul intermediar ( spațiul de trecere) între spațiul public al orașului și spațiul public al comunității( un spațiu cu un anumit grad de intimitate). Astfel putem vorbi despre o trecere dinspre spațiul public al străzii spre spațiul semipublic al grădinii.
Într-o comunitate putem vorbi despre spațiul public care aparține comunității și un spațiu privat ce aparține familiei. Am creat spatii intermediare , de legătura între spațiul public și spațiul privat al comunității.
Cadrul în care se desfășoară viața de familie , de comunitate atât din punct de vedere fizic cât și spiritual are o influență asupra individului.
Compoziție
La nivel de organizare compozițională putem vorbi de mai multe spații legate prin circulații orizontale și verticale.
Circulații la nivel de scări, terase, rampe pentru bicicliști.Aceste circulații crează puncte de legătură și puncte de interes.
Fiecare grup de case se află la cote diferite de nivel pentru a accentua spațiile de interacțiune ( treptele).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fațadele caselor primesc o tratare specială din punct de vedere al materialității ,fiecare fatațdă a casei are o tratare particulara din punct de vedere funcțional.
Pentru cele trei case a căror fațadă principală dă spre strada Someșului are un caracter urban prin soclu.

Planimetrie
-organizare funcțională flexibilă, un spațiu deschis spre bucătărie, sufragerie , scări și grup sanitar.
Din vestibul se face accesul spre celelalte încăperi/spații ale casei cu circulația cea mai intensa, în special scara către etaj.O legătură către bucătărie, WC ,scări.
O planimetrie dezvoltată în lungime , rezultată în urma amplsării celor 9 case pe sit.

 

– proiect realizat de Ciotau Adriana si Crisovan Lavinia