North Eastern Architect [NE-A]

North Eastern Architect [NE-A] este demersul editorial al tinerilor arhitecti romani din regiunea moldovei. Aceasta initiativa se naste din inexistenta unor date exacte cu privire la interesele, backgroundul cultural, influentele, necesitatile arhitectilor din zona moldovei. Informarea asupra tuturor acestor aspecte este considerata absolut necesara.

Acest proiect se vrea a reprezenta ceea ce ar putea fi numita vocea arhitectului. Aceasta entitate hibrid, informata de specialistii in domeniu si manifestandu-se in plan editorial, are capacitatea de a dialoga, si chiar influenta decizii la nivelul oraselor implicate.

Impactul poate fi vazut ca fiind de doua tipuri. Unul imediat, local, prin informarea persoanelor interesate si mediatizarea breslelor implicate in randul locuitorilor oraselor din regiune. Aceasta mediatizarea va fi asociata cu activitati ce vin in beneficiul comunitatii. Celalalt racordat la [si influentat de] caracterul global, generala valabil al problemelor puse, general valabile. Manifestarea impactului local este vazuta ca mediatizarea si luari de atitudine la probleme locale, ce necesita interventia arhitectilor.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizionati site-ul revistei :

http://ne-arch.com/