O revistă albă, despre spații. Noul igloo, ediție de colecție.

Igloo media, de 15 ani activă în presa de arhitectură din România, anunță întâia ediție a revistei-album igloo.habitat&arhitectură.

O ediție de colecție, cu un format nou, care ilustreză prin grafică şi forma fizică calitatea conţinutului. Un număr „alb” ce vine cu formule grafice și editoriale limpezi, care privilegiează subiecte diverse, selectate în jurul temei centrale: Transparență materială și imaterială” – o temă pe cât de vastă și ofertantă pe atât de reclamatoare de rigoare și ordine.

coperta

Igloo #170: Transparență materială și imaterială

În sens material, transparența arhitecturală este ilustrată prin două proiecte inaugurate recent în România: Therme București și Bența Office Building. Sensul implicit al temei de număr dobândește în primul caz conotații hiper-reale și într-al doilea un mod de deschidere a clădirii către comunitate. Discuția teoretică despre transparența clădirilor înalte, exemplificată cu doi zgârie-nori SOM, ne oferă apropierea critică față de subiectul abordat. Acestora li se adaugă patru proiecte internaționale în rubrica DOSAR: noul sediu al companiei Pacemar din Franța, Muzeul Focului din Polonia, Muzeul de sticlă din Corning și clădirea Conservatorului din Nantes. Smart Masonry sau Positive Casting este un eseu architectural: un studiu complex fundamentat teoretic și tehnic, unde proiectul este depozitarul, substanța și rezultatul cercetării arhitecturale. În sfera înțelegerii transparenței imateriale am reunit în cuprins exemple elocvente de utilizare a transparenței ca instrument al reprezentării spațiale, reacții de gherilă artistică la lipsa de transparență politică și chiar efemerul unor proiecții de tip video mapping ce transformă imaterial fațade. Câteva bijuterii de autor evocă, sau măcar fac mult mai transparente, desene arhetipale din civilizația dacică în rubrica DESIGN.

 

Dincolo de noutățile ce țin de conținutul și structura revistei – cu rubricile principale AGENDA, TEORIE, CITY PLUS, PROIECTE, DOSAR, DESIGN – detaliile grafice și tipografice reprezintă un alt element de noutate ce contribuie semnificativ la definirea revistei ca o publicație de colecție. O revistă-obiect, cu peste 150 de pagini tipărite pe hârtie de calitate și copertă cartonată, lăcuită selectiv. Revista va fi publicată o dată la două luni, 6 apariții pe an, numărul actual Igloo #170 fiind cel de februarie-martie

Layout 1 Layout 1 Layout 1 Layout 1 design2 design

 

 

Noua publicație va putea fi găsită în librării și la punctele de vânzare a presei, și poate fi comandată online direct de pe site-ul igloo.ro.

 

Cei care aleg să cumpere revista direct de la sediul redacției (Brezoianu, nr 4, etaj 1/ program 10:00 – 17:30) beneficiază de un preț special de 23 de lei.

Revista pe scurt aici: https://www.igloo.ro/habitat/170/

#igloo15ani: https://www.igloo.ro/articole/in-2016-igloo-devine-o-revista-album-igloo15ani/