Scoala de Alpinism

Proiect de diploma

Scoala de alpinism
Titlu: Scoala de Alpinism
Autor: Ivanov Catalin
Profesor indrumator: lect. dr. arh. Francoise Pamfil
Aria proiectului: 2000 mp
 
Localizare
Complexul este situate in judetul Brasov, zona centrala a tarii usor accesibila, in apropierea orasului Zarnesti, in zona nordia a masivului Piatra Craiului, mai exact in Prapastiile Zarnestilor, traseu tursitic lung de 3.5 km pe parcursul caruia se intalnesc mai multe zone de practicat alpinism.
Accesul se poate face cu masina pe un drum forestier piertruit lung de 6 km din centrul orasului pana la bariera care opreste circulatia automobilelor. De aici se mai parcurg 800 de m pana la amplasament.
Cladirea este amplasata in prima zona mai larga cu trasee de catarat.
Programul
S-a constat cresterea numarului de oameni care doresc sa practice acest tip de sport extreme, si lipsa spatiilor amenajate special in care se poate desfasura in conditii favorabile apinismul.
Este nevoie de cladiri speciale care sa inlocuiasca cladirile improvizate si care sa raspunda necesitatilor acestui sport: sali de antrenament, spatii de cazare si de organizare de concursuri si tabere.
Alpinistii se ghideaza dupa valori diferite fata de oamenii obisnuiti. Ei prefera spectacolul oferit de natura (locuitul provizoriu cu cortul si cu resurse proprii) in detrimental confortului personal, preferand un stil de viata extrem in care isi testeaza limitele de anduranta, isi infrang frica de inaltime.
Proiect de diploma arhitectura Scoala de Alpinism 1
Proiect de diploma arhitectura Scoala de Alpinism 2
Proiect de diploma arhitectura Scoala de Alpinism 3