Reynaers: Dezvoltatorii imobiliari vând mai bine folosind produse de calitate

 45% dintre clienţii indirecţi Reynaers Aluminium România, unul dintre liderii europeni pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, sunt dezvoltatori imobiliari, atât pe segmentul office, cât şi pe segmentul centrelor comerciale şi al proiectelor rezidenţiale.

Astfel, aproape jumătate din business-ul companiei este generat de proiecte imobiliare, susţinute în cele mai multe cazuri cu fonduri proprii. Aceste proiecte sunt dezvoltate şi în contextul creşterii întregii pieţe imobiliare, tendinţă care se resimte din ce în ce mai mult.

Un alt segment important de clienţi este reprezentat de companiile mari specializate în confecţionarea tâmplăriei, în procent de 25%, care au tot mai multe proiecte externe. De asemenea, companiile de tâmplările mici generează 21% din business-ul Reynaers, iar proiectele arhitecţilor şi comenzile beneficiarilor direcţi constituie 9% din cifra de afaceri a companiei.

”În ultimii ani, tendinţele ne arată că piaţa s-a maturizat, fiind din ce în ce mai educată, la toate nivelurile. Astfel, clienţii au înţeles că beneficiile tâmplăriei premium, dintre care evidenţiem garanţia de 10 ani, posibilităţile nenumărate de design sau performanţele termice ale sistemelor sunt extrem de avantajoase, mai ales în timp. În aceste condiţii, trendul nu poate să fie decât creşterea continuă a pieţei tâmplăriei de aluminiu”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

Legislaţia contribuie la creşterea pieţei de profil

Potrivit reprezentanţilor Reynaers, la maturizarea şi, în final, la creşterea pieţei locale de profil contribuie într-un mod semnificativ şi actualizarea legislaţiei, ale căror cerinţe legate de performanţă şi transferuri termice sunt tot mai ridicate.

Daniel Popa, Country Manager Reynaers România

Daniel Popa, Country Manager Reynaers România

”Suntem ajutaţi foarte mult şi de legislaţia în domeniu, care practic ne provoacă să dezvoltăm într-un ritm mai rapid sisteme cu performanţe termice cât mai ridicate. Spre exemplu, clădirile noi de birouri sunt obligate să aibă certificate LEED sau BREEAM, iar arhitecţii au nevoie de libertate de design tot mai mare pentru realizarea suprafetelor vitrate mari şi dimensionarea acestora conform proiectului”, a mai adăugat Daniel Popa.

De toate aceste lucruri piaţa profită din plin, toate inovaţiile tehnologice fiind realizate atât pentru confortul şi siguranţa beneficiarilor, cât şi pentru rentabilitatea pe termen lung a investiţiei acestora şi optimizarea proceselor de lucru în ceea ce îi priveşte pe fabricanţii de tâmplărie.

Sudul ţării, zona de unde vin cele mai multe comenzi

Din punct de vedere regional, majoritatea proiectelor Reynaers sunt în zona de sud a ţării,  unde se află şi sediul central al Reynaers România. De asemenea, în ultimii ani, tot mai multe proiecte derulate în afara ţării şi-au adus contribuţia la creşterea business-ului companiei.

În acest an, Reynaers România vizează o creştere a cifrei de afaceri bazată pe extinderea numărului de clienţi ţintă, iar pentru a obţine rezultatele estimate, compania îşi va întări legătura cu firmele de execuţie, dar şi cu antreprenorii generali ai marilor proiecte imobiliare. Un plus va fi dat şi de faptul că Reynaers oferă suport tehnic şi consultanţă în găsirea celor mai bune soluţii atât pentru arhitecţi, cât şi pentru beneficiarii finali.

# # #

Despre Reynaers România

Cu sediul central în Duffel, Belgia, Reynaers Aluminium este unul din liderii europeni specializaţi în dezvoltarea soluţiilor durabile de aluminiu pentru uşi, ferestre, pereţi cortină, sisteme glisante, parasolare şi sere. Infiinţată în anul 1965, compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

Prezenţă pe piaţa locală încă din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creştere rapidă pe piaţa de profil, produsele adrsându-se proiectelor rezidenţiale, comerciale, office sau industriale. În 2015 compania a raportat, pe plan local, un business de 7 milioane de euro.

Printre lucrările de referinţă ale companiei se numără Aeroportul Henri Coandă, Braşov Business Park, Promenada Mall, Aeroportul din Cluj-Napoca, Oregon Park sau Metropol Offices.

Anul acesta Reynaers sărbătoreşte 51 de ani de existenţă pe piaţă, aniversare ce va fi marcată de un eveniment la sediul central din Duffel unde se vor reuni parteneri din toata lumea.