Reynaers România: Care sunt criteriile arhitecţilor în selectarea sistemelor din aluminiu

     Potrivit Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, cerinţele arhitecţilor s-au schimbat semnificativ în ultimii ani, aceştia solicitând din ce în ce mai des soluţii şi produse performante pentru a-şi pune creativitatea în operă.

„Odată cu noile tehnologii de producţie, a noilor tendinţe în materie de design şi a cerinţelor de pe plan internaţional, arhitecţii de pe piaţa locală caută parteneri inovatori care, prin produsele lor, pot satisface cerinţe legate de luminozitate, design şi performanţă”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

Daniel Popa, Country Manager Reynaers România

Daniel Popa, Country Manager Reynaers România

 

Astfel, potrivit companiei, cele mai importante tendinţe care se remarcă din proiectele arhitecţilor vizează, în primul rând, maximizarea luminii naturale prin profile cât mai subţiri care să susţină vitraje cât mai mari. De asemenea, produsele solicitate trebuie să fie disponibile într-o gamă cât mai largă de culori şi să ofere performanţe ridicate.

În acest sens, reprezentantul companiei menţionează faptul că, în cazul tâmplăriei de aluminiu, arhitecţii caută produse dezvoltate în urma unor procese ample de cercetare şi care sunt supuse la numeroase teste înainte de a fi comercializate.

„În plus, un alt aspect foarte important pentru arhitecţi în selectarea sistemelor este garanţia de 10 ani oferită. În urma unui tratament special de vopsire cu pre-anodizare, garanţia se poate extinde până la 25 ani”, a completat Daniel Popa.

Oregon Park

proiect Oregon Park

Reynaers a livrat, în doar 6 luni, materiale pentru 13.000 mp de faţadă la proiectul Oregon Park

Unul dintre cele mai provocatoare proiecte pentru Reynaers din punct de vedere al complexităţii construcţiei şi volumului de materiale livrat a fost Oregon Park, cel mai mare proiect din piaţă în 2015. Pentru acest ansamblu inovativ de birouri compania a livrat sistemul CW65EF pentru 13.000 mp de faţadă unitised, principala provocare fiind conceperea unui sistem de faţadă modulară personalizat pentru a întruni cerinţele arhitectului.

Potrivit reprezentantului companiei, acest proiect demonstrează întocmai citeriile pe care arhitecţii pun preţ în selectarea produselor necesare. Astfel, aspectul futuristic al clădirii este redat cu ajutorul unor profile ornament fixate de structura peretului cortină. Mai mult, datorită sistemelor de aluminiu utilizate, s-a putut obţine o izolaţie termică excelentă care poate reduce consumul de energie considerabil.

„O altă particularitate care transformă acest proiect într-unul inovator este integrarea ferestrelor cu deschidere exterioară, acţionate manual la distanţă, acest sistem numărându-se în topul celor mai solicitate produse pentru clădiri out-of-the-box”, a încheiat reprezentantul Reyaners.

 

Despre Reynaers România

Cu sediul central în Duffel, Belgia, Reynaers Aluminium este unul din liderii europeni specializaţi în dezvoltarea soluţiilor durabile de aluminiu pentru uşi, ferestre, pereţi cortină, sisteme glisante, parasolare şi sere. Infiinţată în anul 1965, compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

Prezenţă pe piaţa locală încă din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creştere rapidă pe piaţa de profil, produsele adrsându-se proiectelor rezidenţiale, comerciale, office sau industriale. În 2015 compania a raportat, pe plan local, un business de 7 milioane de euro.

Printre lucrările de referinţă ale companiei se numără Aeroportul Henri Coandă, Braşov Business Park, Promenada Mall, Aeroportul din Cluj-Napoca sau Plaza România.

Anul acesta Reynaers sărbătoreşte 51 de ani de existenţă pe piaţă, aniversare ce va fi marcată de un eveniment la sediul central din Duffel unde se vor reuni parteneri din toata lumea.