Şcoala de vară ARA | Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic 16 – 30 septembrie 2013, Nufăru (TL)

A noua ediție a școlii de vară ARA se va desfăşura în situl bizantin (sec. X) suprapus de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, între 16 şi 30 septembrie. Şcoala de vară Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic va fi organizată împreună cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române.

Şcoala de vară ARA  Conservarea patrimoniului arhitectural arheologic 16 - 30 septembrie 2013, Nufăru tL
În cadrul școlii de vară vor fi continuate lucrările derulate în ediția anterioară (16-30 septembrie 2012) în zona denumită „Debarcader”. Acestea vor consta în intervenţii de conservare executate în regim de urgenţă a vestigiilor arhitecturale, testarea unor metode de protejare a secțiunilor arheologice sau pregătirea infrastructurii pentru intervențiile de amploare din campaniile viitoare, cum ar fi înlocuirea unor blocuri din piatră fasonată conservate precar. Lucrările practice se vor desfăşura sub îndrumarea specialiştilor ARA şi ai instituţiilor partenere, împreună cu specialiştii invitaţi.
Componenta teoretică este susţinută prin prelegeri şi discuţii de invitaţii ARA, cercetători, cadre didactice universitare, profesionişti ai domeniului patrimoniului.
Programul şcolii cuprinde vizite de studiu în alte situri arheologice dobrogene.
Şcoala de vară se adresează studenţilor și tinerilor profesioniști în domeniile istorie şi arhitectură interesaţi de aprofundarea cunoştinţelor şi dobândirea de experienţă practică în domeniul conservării patrimoniului arheologic.

Numărul de participanţi este limitat la 10.
Înscrierile se pot face până la data de 5 septembrie.

taxă de participare > 300 Lei

cazare > se oferă cazare şi masă în cadrul şantierului arheologic; taxa nu acoperă cheltuielile de transport

Informaţii suplimentare şi înscrieri prin e-mail la adresa asociatie@simpara.ro sau la telefon 0731-393 333 (persoană de contact: Virgil Apostol).