Tassullo promovează excelenţa în arhitectură

 

Compania Tassullo, implicată în numeroase proiecte de restaurare în întreaga Europă, este sponsor al Bienalei de Arhitectură Transilvania.

Cu scopul de a susține proiectele de calitate, compania Tassullo s-a afirmat ca partener fidel al arhitecţilor, atât  prin acţiunile întreprinse în scopul informării şi promovării studiilor și cercetărilor din domeniul construcţiilor sau restaurărilor cât şi prin susţinerea activităţii filialelor OAR din România.

Reprezentanţii companiei participă activ în cadrul evenimentelor dedicate arhitecţilor şi se implică în susținerea a numeroase proiecte de arhitectură şi restaurare din România şi Europa.

În acest sens, Tassullo are onoarea de a fi sponsor al evenimentului Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA), un proiect al Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Transilvania, alături de partenerii OAR Nord-Vest, OAR Bihor, OAR Alba și OAR Satu-Mare.

BATRA este una dintre cele mai importante activităţi profesionale ale ”breslei” arhitecților și recompensează cele mai bune proiecte realizate în Transilvania în ultimii doi ani.

La prima ediţie a Bienalei, peste 200 proiecte s-au întrecut în competiţie. Opt premii au fost acordate pentru secţiunile:

Arhitectura locuinţei, proiectul câştigator a fost Casa P, proiectul biroului DE3;

Arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie, proiectul câştigător: Cazan social;

Arhitectura spaţiului public, proiectul câştigător Amenajare zona Străzii Duzilor din municipiul Reghin;

Arhitectura Patrimoniului Cultural  proiectul castigator reabilitarea parţială a Palatului Vulturul Negru din Oradea, biroului FKM;

Arhitectura spaţiului interior şi scenografie, premiul s-a acordat lucrării – Amenajarea spaţiului comunitar – Centrul de artă contemporană Fabrica de Pensule Cluj, biroul de arhitectură Klara Veer Arhitecture X Design;

Microarhitectură – arhitectură temporară, design de obiect, proiectul desemnat câştigător: Amenajare temporară Electric Castle a castelului Bánffy , biroul de arhitectură Atelier MAS;

Studii şi proiecte finalizate şi nerealizate unde câştigător a fost proiectul O casă la Sălicea, biroul de arhitectură RAUM.

Ultimul, dar nu cel din urmă premiu pentru secţiunea Proiecte culturale, inițiative, experimente a fost înmânat reprezenanţilor asociaţiei ASTA CLUJ pentru Zilele Arhitecturii (ZA 13), un festival studențesc de arhitectură.

 

 

După decernarea premiilor la Cluj-Napoca, lucrările prezente în concurs au făcut obiectul unei expoziții itinerante. Pe parcursul a şase luni, expoziţia-concurs a fost gazduită în orașele  Zalău, Oradea, Baia-Mare, Satu-Mare, Bistriţa. Ultimul punct pe harta BATRA este Alba-Iulia, joi, 24 aprilie a.c .

 

expo SymboMorphoGenesis

expo SymboMorphoGenesis

Pentru că intervențiile de restaurare moderne cer o documentare continuă asupra noilor tehnologii şi materialelor de construcţie pe care arhitecţii şi constructorii trebuie să le cunoscă, evenimentele au fost completate de o serie de workshopuri şi conferinţe.

Astfel, sponsorii și partenerii Bienalei de Arhitectură Transilvania au prezentat arhitecţilor cele mai noi tehnologii existente pe piaţă şi au informat asupra studiilor şi cercetărilor din domeniul construcţiilor şi restaurărilor.

 

“În prezent, compania Tassullo creează soluţii specifice pentru restaurări şi alocă constant fonduri pentru cercetare şi dezvoltare. Tassullo este unul din partenerii arhitecţilor care nu  se concentrează doar asupra cercetării şi producerii de materiale inovatoare în laboratoarele proprii, dar şi asupra iniţiativelor culturale şi sociale” a declarat Cezar Margine, responsabil marketing Tassullo.

Despre Tassullo

 

Tassullo este o companie multinațională care produce de peste 100 de ani materiale pentru toate sectoarele construcţiilor moderne. Produsele companiei sunt apreciate de constructori şi restauratori din toată lumea, calitatea acestora fiind certificată de folosirea în restaurarea unor obiective aflate în patrimoniul umanităţii: Arena din Verona, Piaţa Sfântul Petru din Vatican, Colosseum-ul roman sau clădirea Universității Oxford din Marea Britanie. Printre referinţele naţionale se numără Monumentul Aviatorilor din Bucureşti, Ansamblul curţilor fortificate „Mareş Bajescu” din judeţul Argeş, Biserica Reformat-Calvină din Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca, National Arena, Bucureşti sau Aeroportul „Henry Coandă”, Otopeni.

 

 

Mai multe informații găsiţi pe  www.tassullo.ro