Tavanul unei clase, prăbușit la o săptămână după REABILITARE.

Aşa arată o sală de clasă din şcoala Arsura, Vaslui, după opt ani de lucrări de reabilitare pentru care s-au cheltuit aproximativ 700.000 de lei.

Roxana Andronache, profesor la Școala Gimnazială: „Am auzit o pocnitură foarte mare, puternică. În momentul în care noi am ajuns la ușă a căzut tavanul. A fost cutremurător.”

Școala a fost dată în folosință acum o săptămână.

Adrian Samson, fostul administrator al firmei de construcţii: „A fost o situaţie cam dificilă cu vântul şi e posibil, s-au lipit pe acolo şi au făcut nişte lucruri, să se fi creat un gol de aer. O să cer eu de la proiectant un punct de vedere de ce s-a întâmplat lucrul ăsta.”

În plus, fostul constructor a promis că va verifica materialele folosite. Părinţii, însă, stau cu frică.

„Poţi să te aştepţi la orice. Şi nouă, ca părinţi, ne este frică să îi mai lăsăm la şcoală”, spune un părinte.

Elevii au fost mutaţi la patru kilometri distanță.

Dumitru Vasile, directorul școlii din Arsura: „Noi nu ne vom mai muta în localul nou până nu există garanția că şcoala are toate avizele de funcţionare pentru a putea intra în ea.”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a decis să înceapă o anchetă.

Maria Ciulei, inspectorul adjunct al ISJ Vaslui: „Vom merge la școală, vom vedea ce s-a întâmplat. Vom lua anumite măsuri dacă se impun.”

În condițiile în care lucrarea este încă în garanție, constructorul trebuie să suporte cheltuielile pentru repararea tavanului.

Muncitor: Măi, frate!

Reporter: Şi ce îi spuneţi șefului acum?

Muncitor: Păi, nu ştiu, mă gândesc ce să-i spun. Ce este…

Reporter: Şi ce este?

Muncitor: Ce este, un tavan căzut.

sursa www.digi24.ro