Tutoriale pt incepatori | Cum se realizeaza o macheta de arhitectura

Tutoriale-video-Cum-se-realizeaza-construieste-o-macheta-de-arhitectura-Ansambu-Urbanism-Rezidentiala-TopograficaMacheta de arhitectura se dovedeste a fi un excelent suport vizual, fiind calea de comunicare cea mai potrivita intre proiectant si beneficiar. Ea poate rezolva din timp eventualele probleme in proiectare inainte de inceperea constructiilor propriu-zise si poate transpune material ideile oricarui arhitect.

Tipuri de machete

– Machete Ansambu / Urbanism
– Machete Diverse
– Machete Rezidentiale
– Machete Topografice
– Machete Mixte
– Machete pentru Hale Industriale – Inginerie

Scari uzuale ar fi:
– 1:100;
– 1:50;
– 1:200;
– 1:500;
– 1:1000
Scara trebuie aleasa in functie de tipul machetei: de urbanism, de detaliu, de ansamblu, etc.

Cum sunt taiate piesele?
Piesele sunt realizate atat cu tehnologie laser cat si mecanica (cu cutter), putandu-se realiza un mare grad de detaliere.

Ce materiale se pot folosi?
Gama de materiale este destul de larga (plexiglas, forex, lemn, carton, metal, sticla, etc) putandu-se imita aproape orice material de arhitectura. Culorile alese vor fi aceleasi cu cele din proiectul dumneavoastra, la fel si texturarea materialelor (sprosuri geam, alucobond, faianta, pergole, tigla, etc)

Anturaje

Bineinteles ca acolo unde este cazul se vor folosi pentru crearea de ambient materiale si anturaje specifice. Acestea pot fi de la masinute, copaci, gazon si oameni pana la stalpi stradali si bancute de parc.

 

Tutoriale video | Cum se realizeaza o macheta de arhitectura

Bazele realizarii unei machete 

 

1. Instrumente necesare

2. Scalarea si decuparea

3. Lipirea si ansamblarea partilor

[hr]

DIVERSE

Copaci