Ustensilele pentru Desenat Eficient | Tutorial

Până la sfârşitul acestui tutorial vei avea o înţelegere bună despre ce ai nevoie pentru a desena eficient. De asemenea, vei ştii ce să eviţi când vine vorba de a cumpara unele unelte de desen, care după cum ţi se va dovedi, te incurcă mai mult decât te ajută când vine vorba de desen.

Toate acestea vor fii sub forma unui TOP 7, cu, bineînţeles, un loc 1, 2 şi 3.

Bun, să începem!

[hr]07. Tubul

Ustensilele pentru Desenat Eficient tub pentru planse arhitectura
De-a lungul timpului am observat că există factori mult mai subtili când vine vorba de a alege ce tub foloseşti pentru planşele tale.Pe de-o parte ai nevoie de un tub solid, care rezistă la ploaie, deci din prima tubul de carton pică testul.
De asemenea, trebuie să ne gândim şi la cum stau foile în tubul tău. Dacă ai 4 planşe să zicem, crezi că vor sta mai bine într-un tub mai îngust sau într-unul mai mare?
Problema vine de la faptul că pentru un tub mai îngust acestea trebuie rulate de mai multe ori. Bun, cu ce te afectează asta pe tine?
Înseamnă că vei avea probleme în plus când va trebui să foloseşti/expui respectivele planşe – nu vor sta pe perete şi nici pe planşetă de nici un fel.
[hr]06. Guma de şters
Ustensilele pentru Desenat Eficient guma de sters pregatire arhitectura
Este pe penultimul loc fiindcă nu ai nevoie neapărat de gumă de şters ca să scoţi un desen bun.
Cea mai utilă este o gumă albă, moale, pentru grafit şi o gumă transparentă şi mai tare pentru creioane colorate.
Nu am menţionat guma plastică fiindcă ea intră automat în altă categorie, aceea de ‘a se avea mereu în cutia cu unelte’.
[hr]05. Teul
Ustensilele pentru Desenat Eficient Teu Pregatire admitere arhitecturaExistă multe feluri de teuri, însă ţi le-am rezumat la cele 3 esenţiale: de plastic, de lemn şi de aluminiu cu capăt mobil.Poate vrei să salvezi planeta şi ai opta pentru un teu de lemn, însă îţi garantez că ai nevoie de transparenţa aceea a teului pentru a nu pierde contactul cu planşa ta în timp ce tragi linii. Descalificat.
De asemenea, capătul mobil ar suna probabil interesant, însă îţi spun de pe acum că nu e o idee buna: 9 din 10 ori ai surpriza să descoperi că nu mai tragi linii paralele fiindcă îţi fluctuează unghiul teului.
Deci, câştigător: Teul din plastic transparent.
Stabil. Transparent. Uşor – nu îţi stă greu pe planşetă, deci rişti mai puţin să murdăreşti desenul.
[hr]4. Echere 
Ustensilele pentru Desenat Eficient Echere Pregatire admitere arhitectura
Toate cele 3 echere au întrebuinţările lor.Lăsându-le la o parte pe cele de 30 şi 45 grade, despre care ştim cu toţii la ce sunt de folos, întrebarea este: ce reprezintă echerul acela ciudat din dreapta?

Este un echer cu mâner ce te ajută să tragi linii paralele.
Devine indispensabil când ai de construit o perspectivă sau de făcut o problemă de GD. Pe cealaltă faţă are nişte pastile mici, din plastic, în aşa fel încât glisează pe foaia ta cu contact minim, deci te ajută să faci un desen tehnic mai precis şi mai curat.
[hr]3. Creioane Colorate
 Ustensilele pentru Desenat Eficient Creioane Colorate Pregatire admitere arhitectura
Crede-mă pe cuvânt, chiar nu are sens să vrei să ieşi în evidenţă prin tot felul de trucuri ‘clasice’ ca pastelurile sau creioanele cerate. Acestea sunt destul de greu de controlat şi nu ajută în nici un caz la a obţine o planşă grafică şi foarte clară.
Cele mai ok să te sprijine pentru a obţine asta sunt creioanele colorate clasice, simple.Le poti lua la set sau la bucată, tu trebuie doar să le faci să scoată o planşă genială.
[hr]2. Creioane Grafit
Ustensilele pentru Desenat Eficient Creioane Grafit Pregatire admitere arhitectura
Aceasta este o dezbatere foarte veche: creion clasic sau creion mecanic de desenat?Să-ţi spun sincer, până am ajuns în Anglia eram mare fan al creionului mecanic. Am fost şi eu la rândul meu convins, ca mulţi alţii, de ideea că aşa nu irosesc timp ascuţind ci am şmirghelul care este mai la îndemână.
Toate aceste s-au schimbat la 180 grade într-o zi când am văzut un tutorial al unui grafician de la o companie de jocuri pe calculator.
Creionul clasic este de 100 ori mai bun faţă de cel mecanic fiindcă:
1. Dacă roteşti în permanenţă creionul, ai o linie constantă care contribuie foarte mult la grafica planşei.
2. Poţi experimenta cu mai multe feluri de haşuri – de exemplul cu latul minei.
3.Un creion clasic HB este ideal pentru liniile de construcţie a tuturor desenelor: fie că sunt schiţe, perspective construite, compoziţii etc
4. Un creion clasic 2B îţi scoate toate accentele de care ai nevoie.
5. Este foarte lejer să ascuţi o dată la 15 minute, ai şi un pretext perfect firesc de a te opri şi a privi planşa în mare.
Şi acum, cea mai utilă ustensilă pentu desen..
[hr]1. Google
Ustensilele pentru Desenat Eficient google Pregatire admitere arhitectura
Google a revoluţionat modul în care desenăm.

Dacă acum 7-8 ani era fantastic de greu să găseşti referinţe pentru desenele tale, acum le ai mai la îndemână ca niciodată.
2-3 clickuri şi veritabile cataloage cu ce ai nevoie stau la dispoziţia ta: anturaje, mobilă şi cel mai important – exemple de arhitectură de calitate.