Vernisajul expoziției „Cădere” – Oana Unciuleanu la Galeria Signum

Proiectul Falling însumează o serie de lucrări pe tema schimbărilor pe care fiecare le trăiește. Suntem supuși constant modificărilor și nu facem mereu față provocărilor cu bine. Imaginile conduc spre un nou început pentru personaje, o eliberare, sau o altă probă de înfruntat.

 

Vernisajul expoziției „Cădere” - Oana Unciuleanu la Galeria Signum

Dancing-soul,-100-100cm,-2015,-oil-on-canvas

A fi în cădere înseamnă a trăi. Culorile sunt puternice, aruncate pe pânză pentru a arăta faptul că este momentul unui restart și nu neapărat al unei înfrângeri. În imaginile expuse, viața a explodat pentru personajele redate, astfel încât acestea se află într-un moment de cumpănă, de repaus și de întrebări.

 

Zonele de alb de pe suprafața tablourilor prezintă o nouă șansă, unde totul este șters cu buretele și se reia firul acțiunii. Compozițiile sunt fragmentate, sunt concepute din amintiri amestecate care ne formează imaginea subiectivă a realității.

 

Lucrările aspiră să aibă impactul căderii din somnul profund, cea care ne readuce la viață în fiecare zi.

 

 

Oana Unciuleanu (www.oanaunciuleanu.com)                 Artist plastic și arhitectă, combin în creațiile mele latura estetică cu rigoarea tehnicii bine realizate. Lucrările mele au scopul de a transfera privitorul din lumea cotidiană în necunoscutul visării, unde regulile cunoscute nu mai sunt valabile. Subiectul principal în creațiile mele îl reprezintă corpul uman. Îmi îndrept atenția spre posibilitatea de a transmite sentimentele personajelor prezentate, nu doar admirarea laturii estetice a acestora.

 

Vernisajul expoziției „Cădere” - Oana Unciuleanu la Galeria Signum

Crumbling-to-pieces,-2015,-100-100cm,-oil-on-canvas

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

 

Partenerii media ai Galeriei SIGNUM sunt: arhimania, Art Out, Artindex, Ceașca de Cultură, exclusivNEWS, gratuitor, Modernism, Orasulm.eu, Revista Bulevard, SENSO TV, Vernisaje.ro, VIP – Voluntari pentru Idei și Proiecte, VreauArta.ro.

 

 

 

Organizator: Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București

 

Artist: Oana Unciuleanu

 

Titlul expoziției: Cădere

 

Vernisaj: joi, 25 iunie, ora 18. Recital de vioară: Sabin Penea

 

Durata expoziției: joi, 25 iunie – vineri, 17 iulie 2015

 

Adresa:  Calea Dorobanților 13-15 (la parterul clădirii Facultății de Cibernetică)

 

Website: http://signum.ase.ro

 

Telefon: 0723 152 762