White Club Cocon

  1. Titlul proiectului: white club
  2. Nota obtinuta: 10
  3. An realizare proiect: 2009

[hr]

Conceptul are ca punct de plecare natura, izvorul nesecat de inspiratie si in

egala masura, prezenta indispensabila omului.

Si pentru ca orice lucru nou creat ne duce cu gandul la nasterea primordiala, am ales ca element de pornire coconul.Ermetic, misterios, plin de surprize, coconul ascunde in el o noua viata,o noua existent, diferita de cea de alaturi dar,totusi atat de asemanatoare.

Prin forma si simbolistica lui, coconul confera intimitatea mult ravnita in locurile aglomerate,dar si elementul de legatura intre individ si lumea reala.

Formele alese pentru elementele de décor sunt forme organice,avand ca element comun fluenta,continuitatea, ce subliniaza indispensabilitatea uneia in raport cu cealalta.

Prin formele si texturile alese, lucrurile nu au un contur précis,curg unele din altele, sugerand universalitatea,idea ca in orice sfarsit exista un inceput,ca viata, existenta, totul este infinit.

Fatada cu aspect de fagure da frau liber imaginatiei.Acopera fatada ca o panza, dar in acelasi timp o ii ofera si posibilitatea sa respire…

Panza ce acopera partial tavanul este asemanatoare unui val,sugerand miscarea continua, nelinistea permanenta a apelor.

Culoarea alease a fost albul- atat la interior cat si la exterior-,imaculat, universal, pur,care ne duce cu gandul la aceeasi nastere primordiala, albul relaxant si in acelasi timp incitant,misterios si nepieritor,a carui posibila monotonie si de ce nu raceala este contracarata de rosul canapelelor, contrast inviorator si plin de viata, de caldura, de optimism, asa cum trebuie sa fie un lucru viu.

 proiect coconplan diploma designplan coconinterior coconcocon design concept

diploma arhitectura de interior