Workshop de Arhitectură Parametrică, 24-26 mai 2013

Workshop de Arhitectură Parametrică

24-26 mai 2013

 
Workshop de Arhitectură Parametrică, 24-26 mai 2013

[_] Locaţie:

_Sala 0.4A din cadrul Facultăţii de Arhitectură “G.M. Cantacuzino Iaşi”;

_Bd. Dimitrie Mangeron, nr. 43, 700050, Iaşi, România

[_] /Software/Hardware/Abilităţi/Înscriere:

_În baza înscrierii, participanţii vor primi toate link-urile utile descărcării programelor      necesare; înscrierea se realizează după completarea formularului de pe adresa https://docs.google.com/forms/d/1qlW6hdrEo49KabKIVI5j3a4uqOuWBh7lF2Qs3fTniFM/viewformşi după efectuarea plăţii taxei de înscriere, participanţii vor primi confirmarea locului în cadrul workshop-ului;

_Participanţii vor lucra pe laptop-urile proprii, se vor asigura suficiente surse de curent.

_Nu sunt necesare cunoştinţe privind proiectarea asistată de calculator, workshop-ul având ca scop introducerea în limbajul algoritmic şi digital.

 

 

[_] Traineri:_ Andrei Pădure

_Radu Bujoreanu

_Tudor Nedelcu

_Mihai Taraşi

[_] Program:

[_] Vineri, 24.05.2013: 15:00 – 20:00:

_prezentare generală workshop;

_prezentare Grasshopper, Rhino etc.;

_prezentare pavilion Street Delively;

 

[_] Sâmbătă, 25.05.2013:

_10:00 – 14:30: introducerea termenilor de baza;

_14:30 – 15:30: lunch break;

_15:30 – 20:00: modelare 3D I;

 

[_]Duminică, 26.05.2013:

_10:00 – 14:30: modelare 3D II;

_14:30 – 15:30: lunch break;

_15:30 – 20:00: lucru individual + optimizare 3D ;

 

 

[_] Taxă de înscriere:

_50 RON;

_achitabil pana în data de 21.05.2013 inclusiv;

 

 

[_] Contact:

_org_stud_arh@yahoo.com

 

 

[_] Organizatori:

_ASAI (Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Iaşi)

_Digitalmatters

[_] Prezentare:

 

_Asociaţia Studenţilor Arhitecţi, în colaborare cu Digitalmattersşi Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”Iaşi organizează în perioada 24-26 mai 2013, în sala 0.4A de la parterul  Facultăţii de Arhitectură “G.M. Cantacuzino Iaşi”, workshop-ul de arhitectură parametrică “Emergent Families”, al cărui scop final îl reprezintă explorarea posibilităţilor de modelare geometrică, materializată prin realizarea efectivă a unor corpuri de iluminat, ce vor fi ulterior expuse în cadrul festivalului “Street Delivery” şi a Facultăţii de Arhitectură „G. M. Cantacuzino Iaşi”. Avantajul proiectării unor obiecte la scară mică este motivat de posibilitatea tăierii într-un timp scurt şi asamblarea uşoară, cât şi de opţiunea personalizării formei pe care participantul o modelează, fără a ridica probleme privind rezistenţa.

_Deşi lampa este rezultatul palpabil al acestui exerciţiu, este de remarcat tranziţia de la designul de obiect la designul de procesca o metodă inovativă în crearea de forme. Urmărind un set impus de reguli geometrice, un script va genera clase (familii) de lămpi, care vor împărtăşi trăsături comune, putând fi, pe de altă parte, personalizate şi diferenţiate una faţă de cealaltă. Ideea de bază e cea a creării de volume şi modele, cu un puternic potenţial de individualizare în cadrul unor parametrii ficşi.

_Scopul este acela de a căuta o expresie volumetrică, formală sau algoritmică prin derularea unui proces, fără ca imaginea finală să fie una impusă, ci doar un script ce concentrează ideea unei lămpi. În final, totul depinde de direcţia pe care proiectantul alege să o urmeze.

_Workshop-ul se adresează celor începatori în proiectarea algoritmică şi presupune o etapă de introducere în designul computaţional si fabricaţia digitală, într-un demers coeziv ce include premisele, metoda şi realizarea efectivă. Etapa de prezentare a programelor de lucru (Grasshopper şi Rhinoceros) va avea loc în prima zi de workshop şi va presupune pargurgerea definiţiei pavilionuluipropus ca „poartă de intrare” pe strada Pogor în cadrul festivalului „Street Delivery”; pavilionul a fost generat prin folosirea script-urilor în Grasshopper şi prezintă, totodată, provocările unei structuri de tip gridshell. Urmatoarele 2 zile de workshop sunt destinate modelării efective a lămpilor, urmând ca asamblarea să se realizeze weekend-ul următor, după un program stabilit de comun acord.

_Participarea la acest eveniment se realizează în limita a 40 de locuri, pe bază de înscriere, prin completarea formularului de pe adresa https://docs.google.com/forms/d/1qlW6hdrEo49KabKIVI5j3a4uqOuWBh7lF2Qs3fTniFM/viewform şi în urma achitării sumei de 50 RON în contul Asociaţiei, până pe 21.05.2013 inclusiv, numărul contului bancar fiind trimis via mail odată ce formularul a fost completat. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta pe org_stud_arh@yahoo.com.

Workshop de Arhitectură Parametrică din cadrul Facultăţii de Arhitectură G.M. Cantacuzino Iaşi

_Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și, din 2013, în Iași (curând și în orașul tău!). Street Delivery are ca misiune recuperarea spațiului public și schimbarea dezvoltărilor urbane în orașe pentru oameni. Împotriva tendinței generalizate în România, Street Delivery închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul în spațiu de promenadă pentru pietoni, bicicliști și cetățeni care își iubesc orașul.

_Ca în fiecare an, Street Delivery își schimbă logo-ul și identitatea vizuală pentru a nu ne împietri într-un „brand” și pentru a da ocazia designerilor români să contribuie cu viziunea lor la eliberarea străzilor. Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), ilustrator, street artist și istoric al benzii desenate românești.

_Tema Street Delivery 2013 porneşte de la ideea că locuitorii au dreptul la patrimoniu, arhitectură de calitate şi peisaj, la fel cum au dreptul la sănătate şi justiţie (Declaraţia de la Cluj – OAR 2008). De aceea, Street Delivery îşi propune un exerciţiu de locuire civilizată prin patrimoniu şi arhitectură de calitate. Avem dreptul să ne păstrăm cultura arhitecturală și să o apărăm de kitschul alimentat cu indiferență și bani.